wtorek, 30 października 2012

Szybkie jajka faszerowane

Na śniadanie lub kolację polecam błyskawiczne jajka nafaszerowane rybką w sosie pomidorowym. Są naprawdę smaczne i proste do wykonania.

Do nafaszerowania jajek potrzebne nam są:
- jajka,
- majonez,
- puszka rybek w sosie pomidorowym,
- sól i pieprz do smaku.

Jaja gotujemy na twardo. Po wystudzeniu kroimy je na połówki i wydłubujemy żółtka. Do miseczki wrzucamy rybkę i rozdrabniamy ją widelcem. Dodajemy żółtka, łyżeczkę majonezu i dokładnie mieszamy. W międzyczasie dodajemy szczyptę soli i trochę pieprzu do smaku. Mieszamy do uzyskania w miarę gładkiej papki.


Połówki jajek wypełniamy rybną papką. Na wierzch każdego nafaszerowanego jaja możemy dodatkowo dodać po łyżeczce majonezu i gotowe.

Bardzo proste, szybkie, smaczne i pożywne danie. Smacznego!

post signature

6 komentarzy:

  1. hmm fajny pomysł , jednak zamiast ryby w pomidorach dodałabym tuńczyka w sosie własnym :-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ha, no faktycznie, z tuńczykiem mogą być fajne:)

      Usuń
  2. smacznie sie zapowiada ;) właśnie mi podsunełaś pyszny pomysł, dzieki ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Mmm, z innym nadzieniem bym jadła ;)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj