Na śniadanie lub kolację polecam błyskawiczne jajka nafaszerowane rybką w sosie pomidorowym. Są naprawdę smaczne i proste do wykonania.
Do nafaszerowania jajek potrzebne nam są:
- jajka,
- majonez,
- puszka rybek w sosie pomidorowym,
- sól i pieprz do smaku.
Jaja gotujemy na twardo. Po wystudzeniu kroimy je na połówki i wydłubujemy żółtka. Do miseczki wrzucamy rybkę i rozdrabniamy ją widelcem. Dodajemy żółtka, łyżeczkę majonezu i dokładnie mieszamy. W międzyczasie dodajemy szczyptę soli i trochę pieprzu do smaku. Mieszamy do uzyskania w miarę gładkiej papki.
Połówki jajek wypełniamy rybną papką. Na wierzch każdego nafaszerowanego jaja możemy dodatkowo dodać po łyżeczce majonezu i gotowe.
Bardzo proste, szybkie, smaczne i pożywne danie. Smacznego!
hmm fajny pomysł , jednak zamiast ryby w pomidorach dodałabym tuńczyka w sosie własnym :-)
OdpowiedzUsuńHa, no faktycznie, z tuńczykiem mogą być fajne:)
Usuńsmacznie sie zapowiada ;) właśnie mi podsunełaś pyszny pomysł, dzieki ;)
OdpowiedzUsuńsmacznego:)
UsuńMmm, z innym nadzieniem bym jadła ;)
OdpowiedzUsuńHihihi, marudzisz:P
Usuń