sobota, 23 lutego 2013

Francuskie ciasteczka z jabłkiem

Blog http://book-and-cooking.blogspot.com jest moją nieustającą inspiracją. Tym razem Kruszynka "zmusiła" mnie do wykonania bardzo prostych i bardzo smacznych ciasteczek z ciasta francuskiego. Przepis znajdziecie tutaj: http://book-and-cooking.blogspot.com/2013/02/grzebienie-z-ciasta-francuskiego-z.html
Wykonanie tych pyszności jest banalnie proste. Z braku mandarynek użyłam jabłek, które przez pół godziny puszczały sok w towarzystwie łyżki cukru. Brzegi i wierzch ciasteczek posmarowałam (a właściwie Lenka posmarowała) rozbełtanym jajkiem.


Pół godziny i pyszny deser gotowy. Oczywiście jeśli używać gotowego ciasta francuskiego:) Polecam - pachną obłędnie a smakują jeszcze lepiej:)
post signature

16 komentarzy:

  1. Cieszę się, że jestem Twoją inspiracją;p

    OdpowiedzUsuń
  2. Z jabłkiem też musiały być pyszne:)

    OdpowiedzUsuń
  3. he he ale się zgrałyśmy, my dziś też takie ciastka robiliśmy :) z truskawkami, pomarańczą i jabłkiem :)

    OdpowiedzUsuń
  4. mniam już czuję jak smakowaly :)
    p.s. i jak tu człowiek ma myśleć o diecie jak tu takie wspaniałośći widzi??:( :):)

    OdpowiedzUsuń
  5. Muszę koniecznie zrobić - mniam :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Ślinka cieknie na takie pyszności :-)
    Za mną chodzi już od jakiegoś czau ciasto francuskie ;-) Chyba się wreszcie skuszę :-))

    OdpowiedzUsuń
  7. Oj, jakbym zjadła takie ciacho:)))

    OdpowiedzUsuń
  8. A ja w zamrażalniku mam gotowe ciasto francuskie... Jak nic jutro biorę się za te pyszności :). Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  9. Kurczę, nie przepadam za ciastem francuskim, ale przyznam, że wyglądają smacznie :)

    OdpowiedzUsuń
  10. ja często z gotowego francuskiego "cooś" robie super jest na nagłych gości :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj