niedziela, 30 czerwca 2013

Młoda kapustka

Młoda kapusta jest czymś, za czym tęsknię przez całą zimę:) Uwielbiam ten smak, ten zapach... Mmmmmm, po prostu pycha.

Moja kapucha wygląda tak:
Biorę główkę kapusty, pozbawiam ją głąba i drobno szatkuję. Wrzucam do gara, dolewam trochę wody i sypię nieco vegetty. Duszę kapuchę pod przykryciem do miękkości. Od czasu do czasu mieszam w garze. W międzyczasie dodaję całe mnóstwo koperku - uwielbiam jego zapach:) Czasami dodaję jakieś mięsko. Do wczorajszej kapusty wrzuciłam nieco pokrojonego drobno mięska z kurczaka. Do gara dorzucam też zeszkloną na masełku cebulkę i mały koncentrat pomidorowy (chociaż też nie zawsze).

Młoda kapustka jest doskonałym dodatkiem do ziemniaczków. Może być także konsumowana samodzielnie, jako danie główne. Pychotka:)


post signature

6 komentarzy:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj